Pirita TOPi planeering läheb volikokku

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOPi planeering.
Pirita TOPi planeering. Foto: SCANPIX

Linnavalitsus saadab homme volikokku kehtestamiseks Pirita TOPist linna poole jääva mereäärse ala täisehitamist võimaldava detailplaneeringu, kohalikud elanikud lubavad selle kohtus vaidlustada.

Tegemist on üle 42 hektari suuruse mereäärse alaga, mis ulatub TOPist kuni Pirita teelt ülesmäge viiva Saare teeni. Sinna on kavandatud ka suur ristmik, mis inimestele ei meeldi, peamise probleemina aga nähakse siiski mere äärde planeeritud kortermaju, mis sulgevad vaate merele.

Aastaid menetletud detailplaneeringule on vastuväiteid esitanud Pirita asumiseltsid ja paljud üksikisikud. Detailplaneeringu koostanud arhitektuuribüroo R-Konsult juht Irina Raud ütleb, et võimalust mööda sai neid ka arvestatud. «Nii palju kui vähegi dialoogi tekkis, sai kõike arutatud. Konstruktiivsete ettepanekutega sai arvestatud, aga enamik ettepanekuid oli sellised, et sinna ei tohi mitte midagi teha. Seda muidugi ei saanud arvestada,» ütles Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles