Saksamaa ja euroala majandususaldus paranes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa majandususaldus kerkis veebruaris kolmandat kuud järjest, samuti kasvas euroala majandususaldus, selgub Euroopa Majandusuuringute Keskuse (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung, ZEW) koostatavast indeksist.

Küsitletud finantsturuosalistest ootas Saksamaa majanduse arengu paranemist 56,8 protsenti, praeguse olukorra püsimist 34,6 protsenti ja halvenemist 8,6 protsenti. Majanduse olukorra paranemise ootajaid oli olukorra halvenemise ootajatest veebruaris 48,2 protsendipunkti rohkem, mis on 16,7-protsendipunktine tõus võrreldes eelmise kuuga ning kolmas järjestikune tõus.

Euroala majanduse olukorra paranemist ootas küsitletutest 52,8 protsenti, olukorra püsimist 36,8 protsenti ja halvenemist 10,4 protsenti. Olukorra paranemise ootajaid oli olukorra halvenemise ootajatest 42,4 protsendipunkti rohkem, mis on 11,2-protsendipunktine tõus võrreldes eelmise kuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles