Eesti idapiirile on tekkinud taas pikad veokite järjekorrad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid piirijärjekorras.
Veokid piirijärjekorras. Foto: Sille Annuk

Maksu- ja tolliameti andmetel on Eesti idapiirile tekkinud taas pikad veokite järjekorrad, kus tuleb piiriületust oodata kuni kolm ööpäeva.

Kõige kauem ehk kuni 81 tundi tuleb piiriületust oodata Narvas, kus on järjekorras 238 veokit. Veidi parem on olukord Koidula ja Luhamaa piiripunktis, kus ootab piiriületust vastavalt 45 ja 49 veokit. Piiriületuseks kulub Koidulas hinnanguliselt 28 ja Luhamaal 25 tundi.

Terve möödunud aasta püsinud veokijärjekorrad kadusid idapiirilt jõulude ajal, kuna Venemaal algas pikk aastavahetuse püha ja suurem osa ettevõtteid ei töötanud. Ühtlasi on mõjutanud olukorda piiril üldise majandussurutise tõttu vähenenud kaubavood. Nüüd on piirijärjekorrad siiski taas kasvama hakanud.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel ning need on kord suurenenud, kord vähenenud. 2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Järjekorrad tekkisid pärast seda, kui tollane Venemaa president Vladimir Putin nõudis tollilt tõhusamat tööd ning Vene tollitöötajad hakkasid veokeid põhjalikumalt kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles