Vietnamlasi smugeldanud mees mõisteti inimkaubanduse eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripost
Piiripost Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu maakohtu Võru kohtumaja saatis täna vangi mehe, kes süüdistuse järgi oli osaline vietnamlasi smugeldanud inimkaubanduse ahelas.

Kohus tunnistas mehe (37) kokkuleppemenetluses süüdi inimkaubanduse toetamises ning mõistis talle kaheaastase vangistuse. Sellest tuleb tal kohe trellide taga ära kanda kaheksa kuud, ülejäänud vangistuse mõistis aga kohus talle tingimisi kahe aasta ja nelja kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Smugeldaja karistuse kandmise alguseks luges kohus mullu 29. oktoobri, kui ametnikud ta kinni pidasid. Menetluskulude katteks peab mees tasuma kokku 941,25 eurot.

Mikrobussiga smugeldaja

Vietnamlased olid sunnitud töötama tavapäratutel tingimustel, marginaalse tasu või ilma tasu ja puhkepäevadeta Venemaal ja oleksid pidanud sama tegema ka Poolas.

Süüdistuse järgi võttis mees eelmise aasta 29. oktoobril Võru maakonnas Meremäe vallas Maaslova külas asuva Vene piiritähise juures oma mikrobussi talle lubatud 1000-eurose tasu eest viis Vietnami kodanikku.

Vietnamlased olid eelnevalt haavatava seisundi ärakasutamisega asetatud olukorda, kus nad olid sunnitud töötama tavapäratutel tingimustel, marginaalse tasu või ilma tasu ja puhkepäevadeta Venemaal ja oleks olnud sunnitud selleks hiljem ka Poolas, kuhu mehel oli ülesanne neid toimetada.

Vietnami kodanikel puudusid Eesti territooriumile sisenemiseks vajalikud reisidokumendid ning nad allusid kriminaalasja eeluurimisel tuvastamata ülevedaja käsule ja juhtimisele, omamata selget ettekujutust, kus riigis nad viibivad. Üks viiest vietnamlasest oli alaealine.

Smugeldaja peeti kinni Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles