Loe presidendi kantselei selgitust tapja vabastamise kohta

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kantselei
Presidendi kantselei Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eelmisel nädalal andis president Toomas Hendrik Ilves armu Liliya Artamonovale, kes oli tapnud oma mehe. Tapetu vend ei saanud sellest otsusest aru ning nõudis presidendilt selgitust.

President Ilvese avalike suhete nõunik Toomas Sildam selgitas, et armuandmine ei vabasta kedagi süüst ega võta talt tehtud kuriteo raskust.

Ta viitas sellele, et Viru Ringkonnakohus muutis 2008. aastal Liliya Artamonova kuriteo koosseisu ning vähendas tema karistust üheksa-aastase vangistuseni. Kohus ei leidnud, et tegemist oleks olnud omakasu eesmärgil toimepandud mõrvaga.

«Armuandmispalves Artamonova tunnistas oma süüd ja kahetses kuritegu,» teatas Sildam. «Alates vahistamisest sügisel 2005 oli ta karistusest ära kandnud üle seitsme aasta.»

Armuandmise järel ja Eesti vanglast vabastamisel saadeti ta kohe Venemaale välja. Artamonovale on kehtestatud 10-aastane sissesõidukeeld Eestisse.

President on 2006. aasta sügisest andnud armu kokku üheksal juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles