Matthew Hyde: Long Live Eesti Keel!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Hyde
Matthew Hyde Foto: Erakogu

Tõlkija Matthew Hyde soovitab eestlastel vähem muretseda eesti keele väljasuremise pärast. Selle asemel võiksime olla uhked oma keele üle ja toetada välismaalasi, kes seda õpivad.

Tallinnas elava ingliskeelse inimesena, kes on võtnud ette nõudliku, aga väga tulutoova ülesande õppida ära eesti keel, olen huviga jälginud tulist debatti, mis puhkes pärast Yana Toomi kurikuulsaks muutunud kommentaari.

Kui jätta kõrvale poliitilised aspektid, pakkus see lugu mulle kui välismaalasele mitu huvitavat võimalust heita pilk sellesse, kuidas eestlased suhtuvad oma emakeelde, mis omakorda seletab tublisti eestlaste suhtumist seda õppivasse välismaalasesse. See ei ole ainult intellektuaalne debatt, sest eesti keele õppimine aitab sisserännanutel lõimuda ühiskonda ning mõjutab seepärast minu arvates kogu maa heaolu ja majandusedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles