Irina Tokareva: vaene politsei?!

Irina Tokareva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Tokareva
Irina Tokareva Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirvalveameti peadirektor Raivo Küüt pani ette pehmendada korrakaitsjate keelenõudeid, mis aitaks lahendada politsei kaadriprobleeme Ida-Virumaal. Iga kuues Ida-Viru politseinik ja eelkõige iga teine Narva politseinik ei valda praegu eesti keelt nõutud kõrgeima taseme järgi. Muuseas, Narvas ei valda kõik politseinikud ka eesti keelt tasemel B2, milleni kavatsetakse nõuet leevendada.

Politseinikenappus on tõsine küsimus. Teisest küljest vaadates võib eesti keele mitterahuldav valdamine pöörduda mitterahuldavaks kutsetööks. Politseinik, kes vormistab materjale valesti ega suuda vene keelt mitte valdava inimesega suhelda, ei suuda ka täienduskoolitusest maksimumi võtta.

Ka keegi keeleinspektsiooni ametnik on meedias välja öelnud, et C1 taseme eksami sooritamine ei nõua üksnes pealiskaudseid teadmisi keelest, vaid laiemat eruditsiooni, mida politseinikult ei tasuks nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles