Siberi husky’d maja ja vara valvata ei soovi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks husky suudab vedada umbes 40 kilogrammi raskust koormat. Kahe inimese vedamiseks kasutatakse tavaliselt nelja kuni kuut koera, kuid võib muidugi ka kümne koeraga sõita.
Üks husky suudab vedada umbes 40 kilogrammi raskust koormat. Kahe inimese vedamiseks kasutatakse tavaliselt nelja kuni kuut koera, kuid võib muidugi ka kümne koeraga sõita. Foto: Andres Haabu

Harjumaal Anija vallas 11 husky tõugu koera kasvatava Viljar Krohvi sõnul ei kõlba tema lemmikud majavalvuriteks, sest oma sõbraliku iseloomu tõttu on nad valmis «vargale ka paremad asjad kätte näitama». Küll aga on mees veendud, et kelgukoertena on  just see tõug parim.

«Hea kelgukoera põhiomadus on veotahe. Kui on veotahe, siis annab neid õpetada kõiki vajalikke asju tegema,» on Krohv veendunud. Husky’dega niisama jalutamine on tüütu, sest ta kipub rebima. «Koera jaoks pole vahet, kas ta veab kelku või peremeest,» selgitas mees.

Krohvi sõnul küsitakse tema käest sageli, kummad on paremad kelgukoerad, kas emased või isased husky’d. «Mõlemad on head, emased on sihikindlamad, isased on jõulisemad, aga samas väga kergesti mõjutatavad näiteks lõhnadest, või siis tahavad nad midagi märgistada,» rääkis kasvataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles