Ametiühingute uueks juhiks valiti Peep Peterson

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAKL juhi hääletus.
EAKL juhi hääletus. Foto: Heidi Ojamaa

Täna kell 11 Tallinnas rahvusraamatukogus alanud Eesti Ametiühingute Keskliidu volikogu valis uueks ametiühingujuhiks senise transpordi ametiühingu juhi Peep Petersoni.

Ametiühingute keskliidu uus juht valiti täna salajasel hääletusel. Ametikohale kandideerisid keskliidu praegune õigussekretär Tiia E. Tammeleht ja transporditöötajate ametiühingu juht Peep Peterson.

Peterson on öelnud, et tahab nähtavamat, nüüdisaegsemat, parema maine ja suurema liikmeskonnaga ametiühingut.

Volikogu koosneb Eesti ametiühinguorganisatsioonide 41 esindajast.

Taliga lahkumishüvitis

Volikogul oli arutluse all ka senise juhi Harri Taliga lahkumishüvitise suurus.

Taliga ütles Postimehele, et kui ta oleks olnud ametis lepingu lõpuni, oleks tema lahkumishüvitise suuruseks nelja kuu palk ehk 9280 eurot. Kuna Taliga aga lahkub ametist kaks aastat enne lepingu lõppemist, otsustab tema lahkumishüvitise suuruse volikogu. Piire hüvitise suuruse osas ei ole.

Ametiühingute uus juht Peep Peterson ütles Postimehele, et Taliga hüvitise suurust liit avaldada ei soovi. Ta lisas, et see on väärikas summa ning väiksem kui nelja kuu palk.

Pärast ametiühingute uue juhi ja volikogu uute juhtide valimist on osapooltel võimalus alustada uue riikliku lepitaja kandidaadi osas läbirääkimisi. Taliga sõnul algavad läbirääkimised eeldatavasti märtsis. EAKLi kandidaat riikliku lepitaja ametikohale on Harri Taliga. Tema kandidatuuri toetab ka TALO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles