Kalurid leidsid kadunuks jäänud piirivalvuri surnukeha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lumesaan
Piirivalve lumesaan Foto: Piirivalveamet

Peipsi järve kalurid leidsid nädalavahetusel üles talvel Narva jõe lähtel mootorsaaniga läbi jää vajunud ning kadunuks jäänud piirivalvuri surnukeha.


Kohalikud kalurid leidsid piirivalvuri surnukeha laupäeval, ütles piirivalveameti pressiesindaja Kaisa Pungas BNSile.

«Kuna juhtunu asjaolude uurimiseks käivitatud kriminaalmenetlus on veel pooleli, ei saa rohkem üksikasju avaldada,» lausus Pungas.

Viru ringkonnaprokuratuur on alustanud juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Piirivalvur jäi kadunuks 25. veebruaril, kui kaks Peipsi järvel patrullinud Vasknarva piirivalvekordoni piirivalvurit kaldusid mootorkelguga kella 18.45 paiku patrullrajalt kõrvale ning sõitsid Narva jõe lähtes vette.

Vasknarva kordoni häiregrupil õnnestus üks piirivalvur veest välja tõmmata. Päästetu viidi kordonisse, kus kiirabitöötajad andsid talle esmaabi. Teine piirivalvur oli aga häiregrupi saabudes kadunud.

Kadunud piirivalvurit otsiti esmalt hõljuki ja kopteriga, samuti kasutati soojusanduriga vaatlusbussi ning otsingus osalesid ka Ida-Eesti päästekeskuse tuukrid. Hiljem aktiivsed otsingud lõpetati.

Õnnetus juhtus 300 meetri kaugusel kaldast, kus vee vool on tugev ning vee sügavus neli meetrit. Õnnetuse toimumise ajal sadas lund ja nähtavus oli udu tõttu halb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles