Peterson: esimese asjana hakkan ette valmistama töösuhete reformi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna valis Eesti Ametiühingute Keskliit volikogu uueks juhiks senise transpordi ametiühingu juhi Peep Petersoni, kes esimese sammuna hakkab ette valmistuma töösuhete reformiks.

Peterson märkis oma tänases kõnes ametiühingutele, et sotsiaalsete töösuhete reformiga tuleb alustada tööd kohe ning see loob õigusliku baasi järgmisteks aastakümneteks.

Töösuhete reformiga muudetakse mitmeid seadusi, muuhulgas streikimist puudutavaid seadusi ja kollektiivlepinguseadust.

Peterson tänas oma kõnes senist ametiühingute keskliidu juhti Harri Taligat selle eest, et annab üle organisatsiooni, millega saab edasi minna ning saavutada Eesti ühiskonnale ja töötajatele midagi enamat.

Ta tänas ka teist kandidaati keskliidu õigussekretäri Tiia E. Tammelehte kandideerimise eest ning kutsus teda üles koostööle.

Peterson avaldas lootust, et Eestist võiks areneda põhjamaine riik, kus töötajad tahavad töötada nii nagu nad teevad seda täna Soomes.

Peterson ütles ajakirjanikele, et kui tema ideid on peetud lennukateks, siis transpordiametiühingutes on seni kõik ideed ja unistused ellu viidud.

Küsimusele, kas tal ka personali muudatusi on plaanis, vastas Peterson, et seda on vara veel öelda.

Ametiühingute keskliidu uus juht valiti täna salajasel hääletusel, kus jagati 41 hääletussedelit. Arvesse läks neist 39, millest 23 andsid oma hääle Petersonile ja 16 keskliidu õigussekretärile Tiia E. Tammelehele.

Uus esimees astub ametist lahkuva Harri Taliga asemele 4. märtsist.

Mullu kevadel alustati sotsiaalministeeriumis kollektiivlepingu seaduse ja kollektiivse töötüli lahendamise seaduse muutmise arutamist. Eelmisel aastal toimus kokku neli kolmepoolset konsultatiivset kohtumist, kus arutati mitmeid kollektiivsete töösuhete probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles