Kuressaare mõttetalgutel tõstatati abivanavanemate idee

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaal toimunud mõttetalgutel arutati peamiselt eluliste kohalike probleemide üle, kuid pakuti välja ka mõtteid, mida terves riigis rakendada saaks.


Kuressaares Tulevikumuusika mõttekojas kerkis ühe küsimusena esile niinimetatud abivanaemade ja ­isade leidmine, et kokku viia vanemate inimeste ja noorte perede vajadused, kirjutas Meie Maa.

Abivanaemade ja ­isadena saaksid need vanemad inimesed, kellel endal lapselapsi pole, oma hellust ja hoolitsust jagada lastele, kes seda väga vajavad.

Idee autorite hinnangul oleksid lapsed väga tänuväärne sihtgrupp seda vastu võtma. Noori ja vanu saaks kokku viia näiteks läbi kohalike omavalitsuste või läbi Pereliidu.
Ruhnu saare üks küsimusi oli, kuidas saada saarele pillimees. Koostegemisi on küll, aga kohalikku pillimeest pole.

«Meil on kaks lahendust pakkuda. Üks neist on naljaga, et muidu uued Ruhnu elama ei saa, kui pilli ei oska mängida. Aga teine, et kord nädalas Ruhnu muusikaõpetaja organiseerib pillimehe,» rääkis Ruhnu talgujuht Mati Raal.

Vilsandi saarel on olulised küsimused transport ja saarepealne heakord. Kuidas Vilsandi külastajad saavad tualetti kasutada ja kuidas prügiprobleemi lahendada. Veel lahati transpordiküsimust, see on eriti aktuaalne praegu, sest vesi on madal ja laev ei saa käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles