Lodjakoda jääb kiilupuule väikseks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Emajõe Lodjaselts juhatuse liige Priit Jagomägi istus lodjakojas korraks uue suure lodja kiilupuu jämeda otsa peale.
MTÜ Emajõe Lodjaselts juhatuse liige Priit Jagomägi istus lodjakojas korraks uue suure lodja kiilupuu jämeda otsa peale. Foto: Margus Ansu

Emajõe Lodjaseltsi kanged mehed vinnasid vintsiga lodjakotta Räpina lähedalt toodud pika ja jämeda männi. Sellest saab paari aasta pärast vette lastava suure looduslodja kiilupuu.

«Kiilupuu on nii pikk, et ei mahtunud lodjakotta ära, oma poolteist meetrit jäi õue,» ütles eile Tartu lodjakojas askeldanud Kaspar Kitsnik, Kuressaare ametikooli väikelaevade ehitamise eriala praktikant.

«Jah, lodjakoja pikemaks ehitamisest pole meil nüüd pääsu,» tõdes MTÜ Emajõe Lodjaselts juhatuse liige Priit Jagomägi. «Teisiti ei saa me siin kuidagi uut lotja ehitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles