Lavale astuvad kolm suurt vaala

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna esietendub Vanemuise väikeses majas kerge draama «Paplid tuules», milles mängivad Jüri Lumiste (vasakult), Aivar Tommingas ja Hannes Kaljujärv.
Täna esietendub Vanemuise väikeses majas kerge draama «Paplid tuules», milles mängivad Jüri Lumiste (vasakult), Aivar Tommingas ja Hannes Kaljujärv. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul jõuab Uku Uus­bergi käe all Vanemuise väikeses majas lavale Gérald Sib­leyras’ draama «Paplid tuules», milles astuvad publiku ette Emajõelinna teatri kolm suurt vaala ehk Aivar Tom­min­gas (57), Hannes Kaljujärv (56) ja Jüri Lumiste (55).

Evald Hermaküla stuudiost teatrisse tulnud Kaljujärv ja Lumiste ning Voldemar Panso asutatud teatrikooli lõpetanud Tommingas on Vanemuises töötanud üle kolmekümne aasta, kuid sellist teatritükki, kus lava on vaid nende kolme päralt, pole varem olnud.

Päev enne esietendust Tartu Postimehega kohtunud mehi paneb teatri ametlikus pressiteates kasutatud võrdlus vaaladega muigama. «Ühest küljest on see tore võrdlus. Muidugi ma tahan olla pigem vaal kui prügikala. See on õige. Aga teiselt poolt kõlab see kohe nii hullusti, et ...» naerab Kaljujärv, kelle elu jooksul mängitud rollide hulk ulatub juba üle saja.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles