Uus mees lubab nähtavamat ametiühingut

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salajasel hääletusel ametisse valitud Peep Peterson sai võidu järel suudluse suhtekorraldajast elukaaslaselt Helena Loorentsilt.
Salajasel hääletusel ametisse valitud Peep Peterson sai võidu järel suudluse suhtekorraldajast elukaaslaselt Helena Loorentsilt. Foto: Mihkel Maripuu

Eile Tallinnas rahvusraamatukogus kogunenud Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) volikogu liikmed valisid uueks ametiühingujuhiks seni transpordi ametiühingut tüürinud Peep Petersoni (37).

Petersoni kinnitusel ei piisa töötajate parimaks esindamiseks enam vanade reeglite kaitsmisest. «Vajame juba praegu uusi ja tänapäevasemaid reegleid koolituse, töötajate liikumise, töötajate ekspertteadmiste rakendamise osas. See tähendab uute õiguste läbirääkimist poliitikute ja tööandjatega ning uute struktuuride loomist,» lausus ta.

Esimese sammuna uuel töökohal lubas Peterson hakata ette valmistama kollektiivsete töösuhete reformi, mis loob õigusliku baasi järgmisteks aastakümneteks. Nimetatud reformiga muudetakse kõiki streigi-, lepitus- ja kollektiivlepingu seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles