Epifolium tuli ja jäi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laval mängib multiinstrumentalist Iisak Sulev Andreller kõiki instrumente ise.
Laval mängib multiinstrumentalist Iisak Sulev Andreller kõiki instrumente ise. Foto: Erakogu

Epifoliumi omanimeline plaat on viimase aja säravaim debüüt­album. Traditsioonilise kultuuri autentsus on kombineeritud maitsekalt tänapäeva digitaaltehnoloogia võimalustega ning tegu on suurepärase ja värske tuulega meie folkmuusika interpreteerimises. Kes on siis õieti Epifolium ehk ristinimega Iisak Sulev Andreller?

Ta sündis Walesis, kuid kasvas üles Toronto mitmekultuurilises metropolis. Bakalaureusekraadi keskkonnabioloogias omandas Vancouveris. Ees terendas kindel heaoluühiskonna teadlasekarjäär, kui mängu poleks tulnud üks kummaline ja saatuslik juhus.

Iisaki vanavanemad on Eestis sündinud ja vanemad räägivad eesti keelt, aga temal endal polnud eesti kultuuriga mingeid kokkupuuteid. Kuni viimase ülikooliaastani. Ühes etnobotaanika loengus oli külalislektoriks Squamishi indiaanihõimu pealik, kes koputas tudengite südamele: «Palun ärge tulge pärast seda kursust minu juurde minu vanavanemate kohta küsima, vaid minge ja rääkige esmalt oma vanavanematega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles