Lahenduste otsija

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tark poiss: Joonas Jürgen Kisel saavutas ristsõnade lahendamise Eesti meistrivõistlustel väga tubli 
4. koha.
Tark poiss: Joonas Jürgen Kisel saavutas ristsõnade lahendamise Eesti meistrivõistlustel väga tubli 4. koha. Foto: Laura Oks

Ristsõnade lahendamise Eesti meistrivõistlustel hämmastas Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi 8. klassi õpilane Joonas Jürgen Kisel oma teadmistega isegi kogenud mälumängureid.

Joonas Jürgen Kisel (14) ütleb, et hakkas ristsõnu lahendama juba kuueaastaselt. Kuidas need talle kätte sattusid, seda ei mäleta täpselt enam keegi. «Ise kahtlustan vanaema – tema on meie peres ainus, kes peale minu ristsõnu lahendab,» tunnistab noormees.

Esimesed täitmist vajavad ruudud olid pärit nutikatele lastele mõeldud nuputamisajakirjast Ripsik. «Umbes aasta eest loobusin lasteajakirjadest. Novembri Ristikus ilmusid aga Eesti meistrivõistluste eelvooru ülesanded ning mõtlesin, et prooviks. Sealt kõik hargnema hakkaski,» mainib asjaosaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles