Kaali järvekontsertidega võib olla lõpp

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte kontsert Saaremaal Kaali järve peal.
Jaan Tätte kontsert Saaremaal Kaali järve peal. Foto: Raigo Pajula

Hiljuti Kaali järvekontsertide ümber üles kerkinud probleemide osas, kus keelatud aladele on lastud kontserdikülastajaid, tuleb selgus lähiajal.

Teadaolevalt on probleem selles, et keskkonnaamet on igal aastal väljastanud kontsertide korraldamiseks loa tingimusega, et kraatri siseküljele publikut ei lasta, kuna see võib kahjustada kaitsealuseid liike, kirjutab Saarte Hääl.

Samas ei ole ei keskkonnaamet ega ka keskkonnainspektsioon varem vaatamata tingimuste rikkumisele midagi ette võtnud. Seda on põhjendatud teadmatusega kontserti külastavate inimeste hulgast ja käitumisest ning võimetusega kõiki seatud tingimusi kontrollida.

Eile Kuressaares kohtunud keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni direktor Kaja Lotman ja keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juht Jaak Haamer leppisid kokku, et kontsertide korraldajalt Alver Sagurilt soovitakse kuulda väga selgeid vastuseid, kuidas ta nõutud tingimuste täitmist tagama hakkab.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul kinnitas, et tulevikus külastatakse Kaali järve, kohtutakse ka Alver Saguriga, räägitakse tingimuste osas läbi ja selgitatakse nõudeid ning oodatakse vastuseid.

Seejärel otsustab keskkonnaamet, kas selle aasta järvekontserdi tarbeks luba antakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles