Nelja veterani ema sai kaitseministeeriumi teeneteristi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja asetäitja kapten Tõnis Sõnum andis Elvi Õimule üle kaitseministeeriumi teeneteristi.
Kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja asetäitja kapten Tõnis Sõnum andis Elvi Õimule üle kaitseministeeriumi teeneteristi. Foto: Kaitseministeerium

Neli kaitseväelasest poega üles kasvatanud Elvi Õimule anti täna Eesti sõjamuuseumis pidulikult üle kaitseministeeriumi kolmanda klassi teeneterist.

Kõik Elvi Õimu neli poega teenivad kaitseväes ja on ühtlasi kaitseväe veteranid, kes on korduvalt käinud välismissioonidel. Nelja peale kokku on pojad missioonidel osalenud 24 korda.

«See on ühe pere hindamatu panus Eesti riigi kaitsesse ja iseseisvusse. Elvi Õim on erakordne ema, kes on eeskujuks meile kõigile,» lausus kaitseminister Urmas Reinsalu.

Reinsalu ütles, et ühiskond peab veteranide lähedasi senisest enam tunnustama ja toetama. «Missioonil osalevate kaitseväelaste lähedaste, eriti emade mure jääb meile paljudele hoomamatuks. Elvi Õim on pidanud seda muret tundma palju kordi. Tema meelekindlus näitab, et meie kaitseväelased on just nii tugevad, kui tugev on nende lähedaste toetus,» rääkis minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles