Otto Kubo – Kalevi elav ajalugu

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otto Kubo on Maiasmoka martsipanimuuseumis asendamatu.
Otto Kubo on Maiasmoka martsipanimuuseumis asendamatu. Foto: Mihkel Maripuu

Otto Kubo (81) teavad kõik, kes kunagi Kalevi kommivabrikuga kokku puutunud. Mõned peavad teda lausa vabriku maskotiks, sest 58 aastat Kalevis töötanud mees teab nii sellest ettevõttest kui kogu Eesti magusatootmisest kõike ja on valmis sellest teistelegi huvitavaid lugusid jutustama.

Otto Kubo alustas töömeheteed juba Kalevi eelkäijas, kompvekitehases Karamell, mille laborisse ta pärast Tartu ülikoolis analüütilise keemia eriala lõpetamist 1955. aasta augustis sattus. Eesti Vabariigis oli omal ajal sadakond magusatootjat, millest osa pärast 1940. aasta ettevõtete riigistamist ühinesid.

Kubo teab täpselt rääkida, mis aastal milline ettevõte teisega kokku läks ja kuidas lõpuks kuue ettevõtte ühinedes tekkis praeguse Kalevi eelkäija kondiitrivabrik Kawe. Ka Eesti vanima ühes kohas tegutsenud kohviku Maiasmokk kohta teab ta palju rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles