Suurem lahkumine algab sügisel

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA maaväe sõdur ja Afganistani politseinik jaanuaris Kandahari provintsis kätt surumas. Järgmise aasta lõpuks võtavad afgaanid võõrvägedelt üle kogu vastutuse julgeoleku tagamise eest. Neid jääb ilmselt nõustama 8000 – 12 000 koalitsioonisõdurit.
USA maaväe sõdur ja Afganistani politseinik jaanuaris Kandahari provintsis kätt surumas. Järgmise aasta lõpuks võtavad afgaanid võõrvägedelt üle kogu vastutuse julgeoleku tagamise eest. Neid jääb ilmselt nõustama 8000 – 12 000 koalitsioonisõdurit. Foto: Reuters/ScanPix

USA alustab Afganistanis suuremat vägede väljaviimist sügisel ehk pärast tänavuse võitlushooaja lõppu, ütles Ühendriikide kaitseminister Leon Panetta eile NATO kaitseministrite kohtumisel.

Järgmine maamärk on USA jaoks 2014. aasta kevad, kui Afganistanis toimuvad presidendivalimised. Nende ajal peaks Afganistani julgeolekujõude, kes järk-järgult vastutuse koalitsioonisõduritelt üle võtavad, toetama veel märkimisväärne hulk ameeriklasi, ent pärast valimisi toimetatakse nad koju.

Panetta tunnistas, et 2001. aastal alanud sõda oli eile ja üleeile Brüsselis peetud kokkusaamise põhiteema. Tema kinnitusel läheb Afganistani missiooniga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles