Tallinn käivitas Kopli liinide hoonestamise konkursi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Toomas Huik.

Tallinna Linnavaraamet kuulutas välja konkursi Kopli liinide ala kruntidele avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõiguse seadmiseks.


«Hoonestusõigus seatakse detailplaneeringu kohaselt moodustatavale 59 elamumaa sihtotstarbega kinnistule kogupindalaga 35 292 ruutmeetrit. Hoonestusõigus seatakse 99 aastaks, hoonestusõiguse tasu algsuuruseks on 56 miljonit krooni,» ütles abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel.

Võrgu sõnul on hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks Kopli liinide ja lähiala kujundamine esinduslikuks korterelamualaks. Hoonestusõigusega koormatavate kinnistute ehitusmaht on kokku 35 325 ruutmeetrit ja hoonestatavatele kruntidele on võimalik ehitada umbes 277 korterit ja 38 eramut. Hoonestaja peab detailplaneeringuga ette nähtu realiseerima viie aasta jooksul peale hoonestusõiguse kinnistamist ja valduste üleandmist.

Lisaks korterelamute ehitamisele ja taastamisele tuleb hoonestajal välja ehitada ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsioon ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning üldkasutatav haljastus rajada.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul seab suure ja keerulise töö tulemusel valminud detailplaneering ala korrastajale väga selged ja täpsed mängureeglid, mis tagavad kõige väärtusliku säilimise. «Planeeringualal asuvad arhitektuurimälestise staatuses ning miljööväärtuslikud hooned tuleb säilitada ja renoveerida, säilitatakse ka kõik piirkonna vanad munakivisillutisega tänavad,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles