Velleste: Holland ei anna mind Eestile välja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Velleste.
Urmas Velleste. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Perevägivallas süüdistatav, tagaotsitavaks kuulutatud ja aasta algul Hollandis tabatud ärimees Urmas Velleste väidab, et Amsterdami kohus on otsustanud teda Eestile mitte välja anda.

Postimehe toimetusse helistanud Velleste ütles, et kohus otsustas juba 5. veebruaril toimunud istungil, et Eestile teda ei loovutata. «Eesti võimud on mind tagaotsitavaks kuulutanud seoses perevägivalla süüdistustega, mis aga ei vasta tõele,» lausus ta ja lisas, et on tänulik Hollandi kohtule, kes on situatsiooni absurdsusest aru saanud.

Harju maakohus Velleste mullu novembris tagaotsitavaks ja määras tõkendiks vahistamise ning jaanuari alguses võtsid Hollandi võimud ta Euroopa vahistamismääruse alusel kinni.

Prokuratuur süüdistab Vellestet karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad piinamist, kehalist väärkohtlemist, ähvardamist ja teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles