Koordinaator: kes talgutel ei käinud, ärgu kritiseerigu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõttetalgulised Tartu Ülikoolis.
Mõttetalgulised Tartu Ülikoolis. Foto: Sille Annuk

«Minu Eesti» mõttetalgute koordinaator Eva Truuverk soovitas neil ajakirjanikel, kes mõttetalgutel ei käinud, talgutel tehtu-räägitu kohta mitte liigselt sõna võtta.


Vikerraadio saates «Reporteritund» esinenud Truuverk ütles, et ei tea ühtegi teatrikriitikut, kes hindaks tükki, mida ta ise näinud pole. «See oleks lubamatu,» leidis ta.

«Kes 1. mail kohal ei olnud, neil ei maksaks kellest rääkida, mis mõttetalgutel toimus,» ütles Truuverk, viidates eelkõige erinevates raadiokanalites sõna võtnud ajakirjanikele.

«Minu Eesti» eestvedaja Rainer Nõlvak tunnistas, et temagi tunnetas pidevalt intriigiotsimise ja usaldamatuse õhkkonda, mis võis mõjutada ürituse edukust. «Säärane usaldamatuse õhkkond pidurdas kaasa tulemast.»

Tema sõnul võib nii ajakirjanduse kui tavainimeste skeptilisusest aru saada, kusjuures osa süüd võib veeretada 2002. aastal uut poliitikat lubades poliitikasse tulnud erakonna Res Publica kaela.

«Üks hea tuttav ütles, et Res Publica tulemisega ja sellega, mis pärast juhtus, pettusid paljud inimesed päris tugevalt poliitikas ja me sööme selle vilju. Ma olin ka kunagi Res Publica valija ja ma ka pettusin selles, mis toimus.»

Nõlvak kinnitas saates veel kord, et mõttetalgute taga on vaid aus kavatsus Eesti elu parandada.

«Kui eesmärk on, et ärge tulge kokku, teeme vanamoodi edasi, siis seda on lihtne saavutada - püüda inimesi maha teha.»

Tema sõnul oli ettevõtmisel siiski toetajaid rohkem kui vastaseid, ning see on aidanud ka rünnakutele vastu pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles