Pantvangistamise plaanimise süüasi jõudis ringkonnakohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus arutas lõppeval nädalal kinniste uste taga süüasja, mille raames mõistis esimese astme kohus mullu sügisel vangi Soome ärimehe pantvangi võtmise organiseerimises süüdistatava soomlase, temaga koos kohtu all olnud teise soomlase mõistis aga kohus õigeks.

Harju maakohtu lahendi peale esitasid apellatsioonkaebused nii riigiprokuratuur kui ka kaitsja. «Kuna kohus on kuulutanud protsessi kinniseks, siis pole võimalik apellatsioonide sisu avaldada,» ütles Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNSile.

Ta lisas, et lõppeval nädalal kaebuseid arutanud ringkonnakohus ei ole veel lahendi teatavaks tegemise aega määranud.

Harju maakohus leidis mullu oktoobris, et 35-aastase Markuse süü pantvangistamise planeerimises on tõendatud ja mees peab selle eest kandma kaheaastase vangistuse. Markusega koos süüdistuse saanud 38-aastase Marko mõistis aga kohus õigeks.

Eelnevalt oli riigiprokurör Kati Miitra nõudnud Markusele kolmeaastast vangistust ning Markole kaheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Kaitsjad palusid mõista nende kaitsealused õigeks.

Kohus arutas süüasja kinniste usta taga. Mai keskel alanud protsessil mehed end süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse kohaselt organiseerisid soomlased Markus (35) ja Marko (38) lunaraha saamise eesmärgil ühe Soome ärimehe pantvangivõtmise. Selleks otsisid nad Eestist kuriteo toimepanemiseks kaasosalisi, kogusid ja edastasid kannatanu ning tema pere kohta informatsiooni.

Tunamullu 6. septembril pidasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) kriminaalpolitseiosakonna töötajad soomlased Tallinnas kinni enne, kui nad jõudsid oma plaani täide viia.

Mõlemad mehed on Soomes varem kriminaalkorras karistatud.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viis läbi PPA kriminaalpolitseiosakond ja juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles