Andres Tarand: ongi aeg jõuda kokkuleppimise juurde

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand ja Mari Tarand
Andres Tarand ja Mari Tarand Foto: Toomas Huik

Europarlamendi saadik Andres Tarand leidis, et presidendi tänavusel aastapäevakõnel oli leplik toon ja see andis kätte suuna sellele, et Eestis võiks jõuda taas rohkem kokkuleppimise teele.

«Mõnevõrra leplikum toon kui me oleme harjunud varasematel aastatel, eriti Lennart Meri ajast. Aeg ongi sellest üle saada, kõik need pahandused ja patud neist ei mindud ju mööda, aga ühiskond on ärganud ja vabakondade valvsus on ilmselgelt kasvanud. Meil oleks nüüd aeg jõuda sinnani, kus parlamendis lepitakse kokku, valitsus töötab ühtsena, mitte et on erakonnad ja igaüks töötab omaette. Nagu näha, nii ei juhtu suurt midagi, suuremad asjad jäävad kõik tegemata,» rääkis Tarand.

Ta arvas, et see, et tumedamat poolt presidendi kõne pidupäeval ei käsitlenud, oli õige.

«Ma usun, et meil on just valmimas põlvkond, kus karjääritegemise hullus hakkab üle minema, võib-olla tuleb sellele nüüd vastureaktsioon, kus kokkuleplikumaks muututakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles