Aas sõidab Ameerikasse linnahalli müüma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kuul maksis linn 300 000 krooni eest linnahalli elektriarveid, sel kuul kulub sama plaju kütte eest tasumiseks.
Eelmisel kuul maksis linn 300 000 krooni eest linnahalli elektriarveid, sel kuul kulub sama plaju kütte eest tasumiseks. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna abilinnapea Taavi Aas sõidab homme Ameerika Ühendriikidesse linnahalli kultuuri- ja konverentsikeskuseks muutmisest huvitatud investoritega läbirääkimisi jätkama ja lepingut sõlmima.


«Linnahalli renoveerimisest on räägitud aastaid, kuid tegudeni ei olnud siiani jõutud. Lõpuks ometi oleme leidnud investori, kellel on linnahalli ja seda ümbritseva ala meelelahutus- ja konverentsikeskuseks kujundamiseks nii usku kui ka piisavalt rahalist ja kogemuslikku võimekust,» ütles Aas Raepressi vahendusel.

Ta lisas, et linnaeelarve piiratud võimalustega võrreldes hiigelsuurt investeeringut vajava objekti saatust on ühel või teisel moel püütud tulutult lahendada juba kümmekond aastat.
«Linnahall on piirkonna arhitektuurne dominant ning ilma seda korda tegemata ei maksa loota ka kogu piirkonna aktiivseks ja esteetiliselt nauditavaks linnaruumiks kujunemist,» rõhutas abilinnapea.

«Linnahall ootab päästmist ja Eesti majandus vajab hädasti investeeringuid, seda enam miljardilisi,» ütles Aas.

Aasa sõnul on linna eesmärgiks kujundada linnahallist ja selle lähialast atraktiivne ja mitmekülgne meelelahutuskompleks, arvestades sealjuures linnahallile kehtestatud arhitektuuriajaloolisi eritingimusi. Linnahalli kui silmapaistva arhitektuurimälestise renoveerimiseks seatud muinsuskaitse eritingimused kindlustavad nii hoone välisilme kui ka sisemuses kõige väärtusliku säilimise.

«Linnahalli välisilme peab säilima, mis tähendab, et linnahalli laiendada ja kõrgemaks ehitada ei ole lubatud. Säilitada tuleb ka suur saal. Muus osas võib teha siseruumide planeeringus muudatusi, kuid ka need peavad olema eritingimustega kooskõlas,» täpsustas Aas.

Linnahalli investeerimisest on huvitatud 2007. aastal USA-s asutatud firma Tallinn Entertainment LLC, mille eesmärgiks on tuua Eestisse suures ulatuses meelelahutust, majutusvõimalusi ja kultuuriüritusi, sealhulgas luksushotelle, meelelahutusasutusi, muusikat ja kunsti.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ja Remi International. RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on üks maailma suurimaid kunstikollektsionääre ja filantroope. GF Capital Management & Advisors on investeerimisühing, mis teeb investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse, sealhulgas meedia ja meelelahutus, tuntud kaubamärgiga tarbekaubad ning meedia ja telekommunikatsiooni tarkvara. Remi International on finantsnõustamise teenust osutav äriühing, mille enamusaktsionär on Eestis sündinud ja kasvanud Roman Pipko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles