Tehnilised tõrked ei lase Rahvakogu vahekokkuvõtteid avalikustada

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakogu veebileht
Rahvakogu veebileht Foto: Rahvakogu.ee

Tehnilistel põhjustel lükkub jaanuaris Rahvakogu veebikeskkonda sisestatud ettepanekute ja kommentaaride vahekokkuvõtete avalikustamine edasi.

«Algse plaani kohaselt pidanuks poliitikauuringute keskuse Praxis poolt koostatud vahekokkuvõtted jõudma Rahvakogu veebikeskkonda selle nädala jooksul alates esmaspäevast. Paraku ilmnesid täna hommikul ootamatud tehnilist laadi probleemid, mida tuvastamata ja eemaldamata ei saanud me järgmist sammu lubatud ajal astuda,» ütles Rahvakogu algatusrühma koordinaator Olari Koppel.

«Vabandame kõigi ees, et avalikult välja käidud tähtajast ei õnnestunud meist küll mitteolenevatel põhjustel kinni pidada.»

Tema sõnul on esimesed vahearuanded juba mitu päeva avaldamisküpsed ning Praxis edastab pidevalt uut materjali.

Esimesed vahearuanded juba mitu päeva avaldamisküpsed ning Praxis edastab pidevalt uut materjali.

«Nagu loodetavasti juba homme või ehk tänase päeva viimastel tundidel iga huviline oma pilguga veenduda saab, kujutavad need vahearuanded enesest rahva poolt sisestatud ideede ja kommentaaride süstematiseeritud kokkuvõtet,» lisas Koppel.

Pärast vahearuannete avalikustamist lisatakse märtsi keskpaigaks nende juurde ka ekspertide sõltumatu mõjuanalüüs. Märtsi teises pooles on kavas läbi viia teemaseminarid ning aprilli algusesse jääb suur arutelupäev.

«Kui see tee on läbi käidud, siis peaks olema ka selge, missugused ettepanekud jäävad sõelale ehk siis milliseks kujuneb Rahvakogu sisend parlamentaarsesse õigusloomeprotsessi,» selgitas Koppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles