Loomekeskuse park saab purskkaevu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Sõmeri erakogust pärit fotol on Kalevi 13 õuel asuv purskkaev millalgi aastail 1964–1968. Taamal on näha Kalevi tänava villas olnud sanatooriumi kaldteed.
Urve Sõmeri erakogust pärit fotol on Kalevi 13 õuel asuv purskkaev millalgi aastail 1964–1968. Taamal on näha Kalevi tänava villas olnud sanatooriumi kaldteed. Foto: Erakogu

Loomemajanduskeskuse õuel oleva purskkaevu taastamine on plaanis juba sel suvel, õla paneb alla Tartu Hansa Rotary klubi ja puudujääv summa on kavas koguda annetuskeskkonna Hooandja kaudu.

Loomemajanduskeskuse õuel on purskkaevu müürid veel säilinud ja ühelt vanalt fotolt on näha, milline oli purskkaev umbes 50 aastat tagasi. Keskuse juht Raul Oreškin ütles, et muinsuskaitse on andnud taastatava purskkaevu projekteerimise võrdlemisi vabaks, seega võib lahendus tulla moodsam. Lähtuda tuleb siiski sellest, et purskkaev on Kalevi 13 villa kompleksi osa.

Taastamine on veel algusjärgus, alles eile kinnitas Tartu linnavalitsus purskkaevu ja loomemajanduskeskuse õue rekonstrueerimise projekteerimistingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles