Paljud kuriteod jäävad politseile teadmata

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur.
Justiitsminister Hanno Pevkur. Foto: Mihkel Maripuu

Eile riigikogus «Kriminaalpoliitika arengusuundade aastani 2018» mulluse täitmise kohta ettekannet tehes ütles justiitsminister Hanno Pevkur, et kuriteost politseile teatamise madal tase Eestis on probleem, millega tuleb tegelda.

Minister tõi ettekandes esile, et küsitluse kohaselt jättis 2012. aastal ligikaudu 58 protsenti varguse ohvritest kuriteost politseile teatamata.

«Kui võrrelda kuritegudest teatamise taset Eestis Lääne-Euroopa riikidega, peame tõdema, et teatamine on Eestis oluliselt kehvem ning kuigi üldine usaldus politsei vastu on meil suur, ei ole see siiski kahjuks piisav, et inimene vaevuks politsei poole pöörduma,» lausus Pevkur. «Minu siiras soovitus kõikidele varguse ohvritele ja loomulikult ka kõigile teistele kuriteoohvritele on lihtne: andke sellest politseile teada, sest teatamata puudub igasugune võimalus, et toimepandud kuritegu saaks lahenduse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles