Katainen lasi 700 000 euro eest visiooni tellida

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen
Soome peaminister Jyrki Katainen Foto: SCANPIX

Soome peaministrit Jyrki Kataineni on tabanud terav kriitika selle eest, et ta otsustas riigihanketa tellida oma lemmik­intellektuaalilt Pekka Himanenilt 700 000 euro eest Soome tulevikuvisiooni.

Juhtum tõusis avalikkuse huviorbiiti, kui veebiväljaanne Long Play avaldas Himanenist, keda tema enda kodulehekülg nimetab üheks maailma tuntumaks infoühiskonna filosoofiks, põhjaliku loo, kus seatakse kahtluse alla tema akadeemiline pagas ja küsitakse, kas tegemist pole üksnes andeka šarlataniga. Long Play tegi teatavaks ka selle, kuidas Katainen isiklikult tagas, et Soome valitsusasutused tellisid tema firmalt Sofos aasta eest teisi pakkumisi võtmata 700 000 euro eest kirjaliku tulevikunägemuse «Kestva kasvu mudel».

Praeguseks on projekti raames valminud üks vahearuanne, mille kvaliteet on Soome meedia teatel küsitav. Kauppalehti ajakirjaniku Miia Savaspuro sõnul on see piinlikult halb lugemine. «Tekst on segane, paljusõnaline, refereeriv ja ebaühtlane,» iseloomustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles