EOK panustab spordi tulevikku

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli (vasakul) andis eile üle toetustšekid järelkasvutiimi sportlastele, kellega koos poseerib ka suveolümpiaalade tiimi patroon Jaan Talts ning projekti eestvedaja Jaanus Kriisk (paremal.
Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli (vasakul) andis eile üle toetustšekid järelkasvutiimi sportlastele, kellega koos poseerib ka suveolümpiaalade tiimi patroon Jaan Talts ning projekti eestvedaja Jaanus Kriisk (paremal. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Olümpiakomitee jagab projekti «Märka järgnevat põlvkonda» raames tänavu noorsportlastele 50 000 eurot.

Spordis on kahjuks üsna palju näiteid sellest, kuidas edukas noorsportlane täiskasvanute klassi edasi ei siirdu, vaid lõpetab sootuks tippspordiga tegelemise, olgu siis põhjuseks raha-, motivatsiooni-, tahtmise või millegi muu puudus. Eesti Olümpiakomitee (EOK) tutvustas eile järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda», mille üks eesmärke ongi selliste juhtumite vähendamine.

«Mäletan enda sporditegemise ajast, et kui olid 21-aastane, pidid olema juba täitnud suurmeistri normi või sind arvati maha igasugustest toetustest, kriteeriumid olid väga rängad,» meenutas vasaraheitega tegelenud EOK president Neinar Seli 1980. aastaid. «Kui olin meistersportlase normi ära teinud ja olin 23-aastane, lõpetasin tippspordi tegemise, kuna mul puudus igasugune motivatsioon sellega tõsisemalt jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles