Maadleja tagastab protestiks OM-kulla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sydney olümpiamängudel maadluses kuldmedali võitnud Sagid Murtazalijev otsustas, et saadab oma medali tagasi Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK), protesteerides sellega maadluse olümpiaprogrammist välja arvamise vastu.

Murtazalijev tõi Venemaale kulla kaalukategoorias kuni 97 kg. Koos medali tagastamisega avaldas maadleja ka avaliku kirja ROKi presidendile Jacques Rogge’ile. «Otsus ei tulnud minu jaoks kergelt, kuid pärast järelemõtlemist otsustasin järgida bulgaarlase Valentin Iordanovi sammu,» viitas Murtazalijev paari päeva vanusele uudisele, et 1996. aastal Atlantas võidutsenud bulgaarlane tagastab samuti oma kuldmedali.

«Sydney kuld on mu kõige kallim autasu ning vaid poodiumi kõrgeimal astmel seisnud inimene teab kõiki takistusi, raskusi ja ohverdusi, mis on selja taha jäänud. ROK annab oma otsusega tahtmatult mõista, et ei pea maadlust oluliseks, varjutades sellega meie spordiala rikkalikku minevikku,» jätkas Murtazalijev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles