Saue linnavalitsus ootab Harjumaa Liinide liiniloa tühistamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. jaanuaril süttis Sauel põlema reisijaid vedanud Harjumaa Liinide liinibuss.
18. jaanuaril süttis Sauel põlema reisijaid vedanud Harjumaa Liinide liinibuss. Foto: Mihkel Maripuu

Tuginedes Põhja prefektuurist saadud kinnitusele, et bussiliini nr 190 juht oli 26. veebruaril roolis olles nii tugevas joobes, et see andis politseile aluse algatada kriminaalmenetlus, esitas Saue linnavalitsus täna Harju maavalitsusele ametliku järelepärimise, kui kaugele on jõudnud menetlus AS-ile Harjumaa Liinid väljastatud liiniloa kehtetuks tunnistamise osas.


Saue linna teenindab maakonna bussiliin nr 190 Tallinn-Saue-Tallinn, millel osutab veoteenust Harjumaa Liinid AS.

Saue linnavalitsus tegi 22. jaanuaril Harju maavalitsusele ettepaneku tunnistada kehtetuks Harjumaa Liinidele väljastatud liiniluba bussiliinile nr 190 põhjusel, et vedaja käitub äärmiselt vastutustundetult, saates teadlikult liinile sõitjate veoks busse, mis ei vasta sõidukite tehnojärelevalve eeskirja nõuetele, seades nii ohtu sõitjate ja teiste liiklejate elu ning tervise ja rikkudes seadustega sõitjateveole kehtestatud nõudeid.

18. jaanuaril põles Sauel ära reisijaid vedanud Harjumaa Liinide liinibuss. Nädal varem oli samas bussis tunda kärsahaisu. Aasta alguses oli bussil probleeme peatustes pidurdamise ja lahkumisega, ühel korral lõppes pidurdus lumehanges. Lisaks on bussid korduvalt tehniliste rikete tõttu teele jäänud.

«Olukord bussiliinil ei ole kuu jooksul paranenud ja Harjumaa Liinide vastutustundetu suhtumine sõitjate ohutuse tagamisse jätkub. Möödunud kuu jooksul on reisijad korduvalt teatanud Saue linnavalitsusele probleemidest bussiliinil nr 190. Linnavalitsus on kõik pretensioonid edastanud Harju maavalitsusele,» teatas Saue linnavalitsuse pressiesindaja Sirje Piirsoo.


«Näiteks veebruari alguses ei avanenud bussi tagauks, bussis levis kärsahais ja liinile saadetud asendusbussil ei töötanud kojamehed. 8. veebruaril rippusid bussi parempoolsed tagatuled juhtmete otsas. 26. veebruaril tuvastas politsei bussijuhil nii kõrge alkoholijoobe, mis andis aluse kriminaalasja algatamiseks. Lisaks tehnilistele riketele ei püsi bussid pidevalt graafikus, hilinevad kümneid minuteid,» loetles Piirsoo.

Ühistranspordiseaduse kohaselt annab liiniloa bussiveoks maakonnaliinil maavalitsus, kes võib liiniloa peatada või kehtetuks tunnistada, kui loa omaja ei täida ametialases tegevuses liiklusseaduse või ühistranspordiseaduse või nende alusel vastuvõetud õigusaktidega kehtestatud nõudeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles