Eesti vetes põrkasid kokku Taani puksiir ja Briti purjelaev

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrge toimus Kõpu poolsaarest loode pool.
Kokkupõrge toimus Kõpu poolsaarest loode pool. Foto: kaart.postimees.ee

Täna hommikul põrkasid Hiiumaa lähistel kokku Suurbritannia õppepurjekas ja Taani puksiirlaev, kumbki alus suuri vigastusi ei saanud.

Täna hommikul kell 7 põrkasid Läänemerel, Kõpu poolsaarest umbes 11 kilomeetrit loode pool kokku Taani puksiirlaev Bestla ning Suurbritannia õppepurjelaev Prolific, teatas piirivalveamet.

Kokkupõrke tagajärjel tekitas puksiirlaev purjelaeva vasakusse pardaosasse muljumisjälgi, muid kahjustusi ei täheldatud. Õnnetuse hetkel purjekal leket ei tekkinud ning mõlemad alused suundusid Tallinna poole.

Hetkel saadab ja julgestab puksiirlaev õppelaeva teekonnal Tallinnasse, kuhu kõigi eelduste kohaselt peaksid alused jõudma täna õhtuks.

Meresõiduohutuse reeglite rikkumise ja laevaõnnetuse põhjused ei ole teada.

Piirivalve abi aluste turvalisuse tagamisel praegu ei vajatud, kuid piirivalve jälgib laevade teekonda ning on valmis vajadusel abistama.

Tallinnasse teel olnud ja Suurbritannia lipu all sõitev purjelaev Prolific on 26 meetrit pikk ja 7 meetrit lai, alusel viibib 24 inimest. Leedu sadamasse Klaipedasse teel olnud
Taani aluse Bestla pikkus on 30 meetrit, laius 9 meetrit, süvis 4,1 m.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles