Nupuvajutamise nõue ajab segadusse

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sage bussisõitja Agnes Maaser rääkis, et on stoppnupu kasutamise kohta kuulnud küll, aga pole selle tarvilikkuses kindel, sest buss peatub ju niikuinii.
Sage bussisõitja Agnes Maaser rääkis, et on stoppnupu kasutamise kohta kuulnud küll, aga pole selle tarvilikkuses kindel, sest buss peatub ju niikuinii. Foto: Margus Ansu

Silt ütleb, et Tartu linnaliinibussides tuleb bussi peatamise soovist märku anda, vajutades stoppnuppu. Kuid uus nõue ajab segadusse – millal vajutada, kas ainult nõudepeatustes, ja kas see bussijuhti ei sega?

Agnes Maaser läks bussile kaubamaja juurest ja sõitis Riia mäele. Ta sõidab bussiga päris tihti, kuid ei ole veel kordagi stoppnuppu vajutanud. «Olen kuulnud, et peaks vajutama, aga buss peatub ju peatuses niikuinii,» ütles vanadaam. «Olen mõelnud, et seda tuleb vajutada siis, kui peatuste vahel tuleb maha minna.»

Aga see on ainult üks võimalik tõlgendus. Paari päeva eest jõudis Tartu kodulehele küsimus, kus küsija Liisa Loos oletas, et stoppnuppu tuleb vajutada üksnes nõudepeatustes. Sellisena tähistatud peatusi on Tartus olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles