Ilves tänas Hispaaniat küberkaitsekeskuse töös osalemise eest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuningapaari jalutuskäik Tallinna vanalinnas.
Hispaania kuningapaari jalutuskäik Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves avaldas Hispaania kuninga Juan Carlos I küberkaitsekeskust külastades tänu Hispaaniale osalemise eest keskuse käivitamisel selle asutajaliikmena ning küberkaitsekeskuse jätkuva toetamise eest.

Hispaania kuningas Juan Carlos külastas koos president Toomas Hendrik Ilvese ja kaitseminister Jaak Aaviksooga NATO Küberkaitsekeskust Tallinnas, vahendas keskuse pressiesindaja.

Hispaania riigipea tutvus NATO küberkaitsekeskusega Tallinnas. Külaskäigul tutvus kuningas küberkaitsekeskuse peamiste tegevusvaldkondadega ning Hispaania panusega keskuse tegevusse.

«Täna töötab siin võimekas ja rahvusvaheline teadlaste meeskond, kelle ülesandeks on tugevdada NATO riikide küberkaitsealast võimekust ning on hea meel näha küberkaitsekeskuses ka kahte Hispaania eksperti,» sõnas Ilves.

Eesti kaitseminister tõi esile küberkaitse tähtsuse jätkuvat kasvu rahvusvahelisel tasandil.

«Riigid muutuvad üha enam sõltuvaks küberruumist. Me oleme tänulikud Hispaaniale nende toe ja panuse eest küberkaitse kompetenstikeskusesse,» ütles Jaak Aaviksoo.

«Hispaania on hetkel üks seitsmest keskuse asutajaliikmest ning tugev panustaja NATO kaitsesse tervikuna,» ütles küberkaitsekeskuse juht kolonelleitnant Ilmar Tamm.

«Hispaania on üks riikidest, kes on teadvustanud rahvusvahelise koostöö vajalikkust küberkaitse valdkonnas ning aktiivselt töötab sellealase võimekuse suurendamise nimel,» lisas Tamm.

Kooperatiivne Küberkaitse Kompetentsikeskus on rahvusvaheline sõjaline organisatsioon, mis on Põhja-Atlandi Nõukogu otsusega saanud NATO akrediteeringu. Keskuse missiooniks on edendada NATO ja NATO riikide küberkaitsealast võimekust.

Keskus on asutatud 14. mail 2008. aastal seitsme asutajariigi (Eesti, Saksamaa, Slovakkia, Itaalia, Leedu, Läti, Hispaania) poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles