Tallinn sulgeks kõrtsid kell 3

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Suur-Karja tänaval on tosin joogikohta, neist enamik on nädala teisel poolel avatud varaste hommikutundideni.
Tallinnas Suur-Karja tänaval on tosin joogikohta, neist enamik on nädala teisel poolel avatud varaste hommikutundideni. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linn taotleb valitsuselt seadusemuudatust, mis võimaldaks piirata meelelahutusasutuste lahtiolekuaega ning ohjeldada nii Tallinna vanalinna lärmakat ja sageli hommikuni kestvat ööelu.

Abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitas, et seaduse muutmisest ei võida ainult Tallinna vanalinna elanikud, vaid ka teiste linnade elanikud, keda häirivad öised pidutsejad. Eelnõu ettevalmistamise ajal olevat konsulteeritud näiteks Tartu, Pärnu ja Kuressaare linnavalitsusega. Eeskätt aga peetakse silmas Tallinna vanalinna.

Kesklinna vanem Mihhail Korb oli seisukohal, et hiljemalt kell kolm öösel peaksid kõik vanalinna kõrtsid tegevuse lõpetama. «Alates kella kolmest kasvab politsei väljakutsete arv Tallinna kesklinnas hüppeliselt. Seepärast tuleb kaubandustegevuse seadust muuta ja anda kohalikule omavalitsusele õigus joomakohtade lahtiolekuaega piirata,» lausus Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles