Teine ekraan murrab peavoolumeediasse

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva tähistamise portaal Postimehe võrguväljaandes.
Vabariigi aastapäeva tähistamise portaal Postimehe võrguväljaandes. Foto: Screenshot

Kui suursündmuste reaalajas kajastamine ajalehtede võrguväljaannetes oli veel aasta-paar tagasi uudsusfaktoriga katsepolügoon, siis praegu hakkab sellest saama üsna tavapärane osa sellest, kuidas meedia uudistejanus lugejaid kaasa haarab ning sotsiaalmeediale konkurentsi pakub.

Ajalehe Postimees võrguväljaanne tegi pühapäeva õhtul Eestis uudsena ülekande Eest­i Vabariigi 95. aastapäeva tähistamisest Estonias. Presidendi kõnet, kontserti ja vastuvõttu kommenteerisid Tiina Kruus, Anu Saagim, Allar Tankler, Gerly Tinn, Hendrik Alla ja Anvar Samost. Toimuvat illustreeriti pildimaterjaliga ning uudisvoogu valiti ka Twitterist parimaid märksõnaga #Eesti95 tähistatud säutse.

Postimehe otseülekanne kogus pühapäeva õhtul ligi pool miljonit kasutajate tekitatud vaatamisminutit, mis ka veebirakenduse loonud teenusepakkuja hinnangul on üle ootuste edukas tulemus. Järgmine otseülekanne Postimehe keskkonnas toimub juba eeloleval laupäeval, kui otseülekanne tehakse «Eesti laulu» finaalkontserdilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles