Soomes kinnitavad kanda motojõugud

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
90ndatel vaenujalal olnud mootorratturitest moodustatud jõukude Hells Angels ja Bandidos liikmed.
90ndatel vaenujalal olnud mootorratturitest moodustatud jõukude Hells Angels ja Bandidos liikmed. Foto: Ernst Van Norde / SCANPIX/Code 93000

Soome politsei korraldas oma praktikas tavatult laiaulatusliku haarangu organiseeritud kuritegevusega seotud mootorrattajõukude vastu, kui Helsingi ümbruses ja Lappeenrantas puistasid kurikuulsate «põrguinglite» klubiruume ja elukohti 200 politseinikku.

Üleeile hommikul alanud reidide sihtmärkideks olid Hells Angelsi ja selle nn support’i ehk toetusrühmituse Bad Machine 81 Finland 1% ruumid Vantaas, Espoos ja Lappeenrantas ning nende liikmete elukohad Helsingis ja Tuusulas. Kinni peeti paarkümmend inimest, kellest suur osa olevat «põrguinglite» juhtfiguurid. Konfiskeeriti varastatud esemeid, relvi, laskemoona ja uimasteid, rääkis YLE-le Ida-Uusimaa politseiameti ülemkomissar Timo Nyyssönen.

«Ilmselt peetakse lähipäevil veel inimesi kinni,» ütles ta. «See on Soome standardeid arvestades suur juurdlus, kuhu on mitmeid kuid olnud kaasatud erinevad õiguskaitseorganid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles