Valitsus kinnitas Lõhmuse asemele uue kandidaadi Euroopa Kohtusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Küllike Jürimäe.
Kohtunik Küllike Jürimäe. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Valitsus kinnitas uueks Euroopa Kohtu kohtuniku kandidaadiks alates oktoobrist Küllike Jürimäe.

«Tal on 20-aastane kohtunikustaaž, ta on alates 2004. aastast töötanud Euroopa Liidu üldkohtus,» tutvustas justiitsminister Hanno Pevkur valitsuse pressikonverentsil.

Jürimäel on pikaaegne kogemus juristina, ta on lõpetanud 1986. aastal Tartu Ülikooli, käinud Eesti diplomaatide koolis, saanud ka magistrikraadi. «Nii et tegu on väga hea rahvusvahelise, eelkõige Euroopa Liidu õiguse asjatundjaga. Meil on heameel, et ta otsustas kandideerida ning valitsus toetab teda täielikult,» ütles Pevkur.

Euroopa Kohtu kohtunik Uno Lõhmus on teatanud oma otsusest ametist lahkuda käesoleva aasta oktoobris ehk enne ametiaja lõppu. Seetõttu esitataksegi Eestist uus kohtunikukandidaat.

Euroopa Kohtusse kuulub üks kohtunik igast liikmeriigist. Tema ametiaeg kestab kuus aastat.

Uue kohtunikukandidaadi esitab valitsusele heakskiitmiseks välisminister kooskõlastatult justiitsministriga ja kuulates ära riigikohtu esimehe, õiguskantsleri ja riigisekretäri arvamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles