Kujur jõudis tellijatest ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsatujuline pronksist Lible istub praegu Tallinna külje all Laagris ARS Monumentaali valukojas, kuid riigikogu liige Aivar Kokk (vasakul), MTÜ Sokuturi liige Valdi Reinas ja kujur Tauno Kangro sooviksid taiese võimalikult ruttu Palamusele toimetada.
Rõõmsatujuline pronksist Lible istub praegu Tallinna külje all Laagris ARS Monumentaali valukojas, kuid riigikogu liige Aivar Kokk (vasakul), MTÜ Sokuturi liige Valdi Reinas ja kujur Tauno Kangro sooviksid taiese võimalikult ruttu Palamusele toimetada. Foto: Erakogu

Ehkki Palamuse rahvas polnud skulptor Tauno Kangroga õigupoolest veel lõplikult käsi löönudki, on aleviku keskele püstitatav Lible kuju juba valmis. Autor põhjendas kiirustamist pronksivalukoja töögraafikuga.

Valukoja järjekorrad on pikad ning töögraafik tihe. «Mullu novembris tekkis aga graafikusse auk, nad riskisid ja valasid ära,» rääkis kuju autor Tauno Kangro. Järgmine võimalus Liblet valada oleks olnud alles 2014. aasta sügisel, tõdes ta.

Palamusele Lible kuju ihkava MTÜ Sokuturi liikmeid tabas teade taiese valmimisest aga üllatusena, sest tellija ja tegija polnud isegi suusõnaliselt kokku leppinud, millal kuju valmib ja millal selle eest makstakse, kinnitas ühingu juhatuse liige Valdi Reinas. Nüüd peab mittetulundusühing pingutama ja otsima rahastamisvõimalusi, et kuju välja osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles