Muinsuskaitsetoetus aitab isa vesiveskit päästa

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peedu-Nuti vesiveski sai muinsuskaitseametilt järjekordse toetuse, mida veski omanikud Anne-Lia ja Laur Kivari kasutavad aida-lao (vasemal esiplaanil) katuse vahetamiseks, taamal on uus elumaja. Paremal esiplaanil jahuveski ja taamal paistab villaveski nurk.
Peedu-Nuti vesiveski sai muinsuskaitseametilt järjekordse toetuse, mida veski omanikud Anne-Lia ja Laur Kivari kasutavad aida-lao (vasemal esiplaanil) katuse vahetamiseks, taamal on uus elumaja. Paremal esiplaanil jahuveski ja taamal paistab villaveski nurk. Foto: Margus Ansu

Riiklikke restaureerimistoetusi jagus Tartumaal tänavu 14 mälestisele ja ehkki vajadusega võrreldes on muinsuskaitseameti jaotatud 57 900 eurot pisku, teeb toetuse saajatele seegi rõõmu.

Nii näiteks on Anne-Lia Kivari väga rahul, et saab jätkata Peedu-Nuti vesiveski hoonete remondiga, mida muinsuskaitsetoetuste abil on tehtud juba aastaid. Sel aastal on toetust tulemas 6300 eurot ja see kulub vesiveskikompleksi aidale-laole uue laastkatuse tegemiseks. Õieti on jutt ühest katusepoolest, teine pool on juba tehtud.

«Hinnapakkumine on võetud ja loodan, et hind ei ole kallimaks läinud, omaosalus läheb muidu ka kallimaks,» lausus Kivari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles