Jänes: mõttetalgute ideed tasub läbi arutada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõttetalgud trammis.
Mõttetalgud trammis. Foto: Liis Treimann

Kultuuriminister Laine Jänes peab toimunud mõttetalguid erakordselt vajalikuks ning leiab, et  kultuurivaldkonda puudutavad ideed ja mõtted tuleb ka ministeeriumis läbi arutada.

Ministri sõnul on mõttetalgutelt tulnud kultuuriideede hulgas ka neid tegevusi, millega ministeerium juba täna tegeleb, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Näiteks talgutel tõstatatud rahvakultuuri elushoidmisega seotud ettevõtmisi juba toetab ministeerium erinevate kultuuripärandi programmide kaudu,» ütles Jänes.

Jänese sõnul oli välja pakutud ideede hulgas ka ootus ringirahale. Minister ütles, et vastav seaduseelnõu on kultuuriministeeriumist saadetud riigikogusse, kus selle menetlemine on peatatud.

«Seaduse rakendumisel saaks iga huvikoolis või huviringis osalev kooliealine laps iga-aastast pearaha,» selgitas ta.

Kultuuriminister tõi teemadest välja veel arutelu meid ümbritseva avaliku ruumi olulisusest ja kujundamisest, mis on ministeeriumis koostatava arhitektuurivaldkonna arengukava võtmeküsimusteks.

«Ühtlasi arutame mõttetalgutel välja käidud uued mõtted oma majas läbi. Paljud neist ilmselt ei vaja ellurakendamisel olulist rahalist tuge, vaid pigem ühist panust ja tõhusamat koostööd erinevate osapoolte vahel,» arvas minister.

Minister Jänes tunnustab nii mõttetalgute eestvedajaid kui osalejaid, tänu kellele said paljud teemad selgemaks räägitud ning loodetavasti teostuvad ka praktiliselt.

Kultuuriminister märkis, et mõttetalgutelt tulnud ideed annavad mõtlemisainet ilmselt igale ministeeriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles