Kutsealuste tervis püsib endiselt vilets

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring näitab muuhulgas ka seda, et ajateenijad tulevad kaitseväelise režiimiga varasemast paremini toime. Fotol kuivatavad Tapa suurtükiväeüksuse ajateenijad paraadi eel puhtaks pestud suurtükitoru otsa.
Uuring näitab muuhulgas ka seda, et ajateenijad tulevad kaitseväelise režiimiga varasemast paremini toime. Fotol kuivatavad Tapa suurtükiväeüksuse ajateenijad paraadi eel puhtaks pestud suurtükitoru otsa. Foto: Küllike Rooväli

Kuigi mullu asus Eesti väeosades aega teenima viimase kümnendi suurim arv noori, võiks neid tulevikus veel rohkem olla. Paraku kolib järjest rohkem kutsealuseid Eestist ära ja muutub riigile kättesaamatuks.

Kaitseministeeriumi aruanne ajateenistuskohustuse mulluse täitmise kohta pakkus rõõmustava sõnumi – mullu asus aega teenima 3406 noort. Sellest rohkem oli Eestis ajateenijaid viimati 11 aastat tagasi. Kui siia lisada kaitseressursside ameti suvise uuringu tulemused, mille kohaselt 35 protsenti noortest läks ajateenistusse vabatahtlikult, paistab olukord hea.

Ent mitte kõik arvud aruandes pole sama rõõmustavad. Kui 2009. aastal oli kutsealuse staatuses 49 000 meest vanuses 16–28 eluaastat, siis mullu kolme tuhande võrra vähem. Aruanne hoiatab, et kuna kutsealuste arv demograafilistel põhjustel väheneb, võib tekkida probleeme planeeritud üksuste komplekteerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles