Raja esineb EMil enda jaoks ebaharilikus rollis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andres Raja teatas umbes kuu tagasi pärast ebaõnnestunud mitmevõistlust, et lõpetab tippsportlase karjääri ega pürgi enam tiitlivõistlustele. Spordimehe hing sai aga võitu ning täna stardib ta Rootsis Göteborgis Euroopa sisemeistrivõistlustel. Tõsi, ta ei lähe kauaaegse treeningukaaslase Mikk Pahapilliga koos vallutama seitsmevõistluse poodiumi, vaid osaleb hoopis tõkkejooksus.

«Siin olla on väga hea tunne,» lausus Raja eile hommikul pärast kerget soojendustreeningut, mis sisuliselt kujunes võistluspaigaks oleva Scandinavium Arenaga tutvumiseks. «Ma pole poolteist aastat tiitlivõistlustel osalenud ning kui alaliit andis mulle võimaluse siia sõita, olin mõistagi sellest huvitatud. Viimased nädalad olen harjutanud väga keskendunult.»

Pärast mõne sportlase alavormist ja haigustest tingitud loobumisi üsna kõhnaks jäänud Eesti koondisest on Raja ainus, kes täna hommikupoolses programmis kaasa lööb. Ühtlasi on see talle esimene kord võistelda nii olulisel jõuproovil üksikalal. «Praegu ei tunne ma küll, et midagi oleks teisiti. Võib-olla saab seda öelda pärast võistlust,» mõtiskles ta. «Mul pole isegi sellist tunnet, et tahaksin siin olla rohkem mitmevõistleja kui tõkkejooksjana.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles