Teisipäeval tabati Balti jaama juures raskes joobes bussijuht

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Transpordi ametiühing mõistab teravalt hukka teisipäeval Balti jaamas raskes joobes bussi roolist tabatud juhi käitumise ning kinnitab, et bussijuhi näol ei olnud tegemist ametiühingu liikimega.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide sektsiooni juhataja Matti Luts julgustab reisijaid alati joobe kahtluse puhul politseisse teatama. Tööandjatele soovitab Luts aga kaaluda juhtide kontrollimist enne liinile laskmist nii, nagu tehakse näiteks Saue liinil teenindamist üle võtvas Hansabussis.

Ametiühingu liiklusspetsialisti Tarmo Kahemi sõnul töötab ametiühing selle nimel, et sektori töötingimused võimaldaksid palgata kõige vastutustundlikumaid bussijuhte, kes oleksid hoolivad nii reisijate, teiste liiklejate kui ka tööandja suhtes.

«On kahetsusväärne, et keskmiselt kahekümne ööpäevas vahele jäänud roolijoodiku hulka ka bussijuhte juhtub,» rääkis Kahem rõhutades, et bussijuht vastutab teel olles lisaks enda ja kaasliiklejate ka reisijate elude eest.

Kahem lisas, et transpordi ametiühingu liiklusabifondi praktikas pole veel joobes juhtimisega seotud juhtumeid esinenud ning kinnitas, et ametiühingus kokku lepitud tava järgi ei tegele liiklusabifond alkoholijoobes roolist tabatud juhtide esindamisega.

Liiklusabifond on transpordi ametiühingu loodud õiguskaitseüksus, mis garanteerib oma liikmetele õigusalase kaitse liikluses toimunud situatsioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles