Aaviksoo: Eesti peab olema valmis küberrünnakuid tõrjuma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles, et kuigi kahe aasta eest toimunud küberrünnakute sarnaseid rünnakuid Eestile pole enam olnud, peab olema valmis neid tõrjuma.

Aaviksoo hinnangul on küberkaitsekeskusel arenguruumi nii partnerite arvus kui ka küberteaduse pidevat arengut arvestades töö sisus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Võib-olla oleks tark öelda nii, et kogu aeg rünnatakse. Eks see ole nii nagu inimestegagi - viirused on kogu aeg meie ümber, aga mõnikord on niisugused epideemilised puhangud - nii on ka arvutiviirustega,» ütles minister.

NATO küberkaitsekeskust külastasid täna ka Eestis visiidil olnud Hispaania kuningas Juan Carlos I ja kuninganna Sofia. Keskuse ellukutsujana ja partnerina on Hispaanial suur roll.

Hispaaniast on küberkaitsekeskuses tööl kaks eksperti, kellest üks Nestor Ganuza-Artiles rõhutas, et keskus on täiesti töövalmis ning tegutseb küberkaitse kompetentsuse suurendamise nimel.

«Meie töö ei tähenda ühe riigi või NATO kaitsmist küberrünnakute eest, me uurime vahendeid ja otsime lahendusi, kuidas muuta küberrünnakud võimatuks,» selgitas Ganuza-Artiles.

Küberkaitsekeskusel on praegu seitse partnerriiki ja kaks kandidaatriiki. Aaviksoo hinnangul osaleb aasta lõpus keskuse töös juba kümmekond partnerriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles