Molodjož Estonii saatus selgub tuleval nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vanim venekeelne päevaleht Molodjož Estonii.
Eesti vanim venekeelne päevaleht Molodjož Estonii. Foto: Peeter Langovits

Eestis ilmuva venekeelse üleriigilise päevalehe Molodjož Estonii toimetus naaseb lehe kirjastamise taasalustamise arutamise juurde tuleval nädalal.

«11. mail tuleme kokku, et arutada, kas õnnestub lehe kirjastamist alates 12. maist taastada,» ütles peatoimetaja Rodion Denissov täna BNSile.

Tema sõnul on praegu raske täpselt öelda, kas lehe ilmumine jätkub - kõik sõltub kirjastajast Moles Kirjastuse OÜ.

«Positiivse ja negatiivse otsuse tõenäosus on 50 ja 50,» lisas Denissov.

Ta ei soovinud täpsustada, milline rahasumma on lehe taasilmumiseks vajalik, viidates ärisaladusele.

Vastuseks BNSi küsimusele, kas tema käimasolev välisreis on seotud võimalike investorite otsimisega, ütles Denissov, et ta on puhkusel ja lehe asjadega ei tegele.

Peatoimetaja ei soovinud kommenteerida teateid, mille kohaselt on lehel viimasel ajal olnud raskusi töötajate palkade väljamaksmisega. Mitteametlike andmetel pole osa töötajaid palka saanud juba pool aastat.

«Lehe töötajad on siiski midagi ikka saanud,» sõnas Denissov.

Esmaspäeval ja teisipäeval on lehe toimetus olnud tühi. Kirjastaja teatas väljaandmise katkestamisest seoses raske majandusolukorraga eelmise nädala lõpul.

Aprilli keskel lõpetas ilmumise venekeelne päevaleht Vesti Dnja. Ainsa venekeelse päevalehena jätkab venekeelne Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles