Koeraomanik on hädas ülihoolivate naabritega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kuressaare rahvas muretseb kaupluse Harakapesa tagahoovis elava koera pärast, kelle elutingimused ja väljanägemine tunduvad olevat kohutav. Koeraomanik tõrjub neid süüdistusi ning kinnitab, et looma kõhn väljanägemine tulenevat tema sünnipärasest kehaehitusest.

Koeraomanik Kalle Niit on looma heaolu pärast muretsevaid telefonikõnesid saanud vahel lausa kaks - kolm korda päevas, kirjutab Meie Maa.

«Põhiliselt helistavad inimesed küsimuses, miks ma koera ketis hoian. Ent helistatud on ka ümberläinud joogikausi pärast ning kartuses, et loom on alatoidetud ja talvel lumes külmetamas,» rääkis Niit. Kord talvel viinud murelikud inimesed perelt lemmiklooma salaja ka ära.

Aktiivsed linlased on koera elutingimusi kontrollima saatnud ka kõikvõimalikke spetsialiste erinevatest ametiasutustest: keskkonnainspektsioonist, munitsipaalpolitseist, linnavalitsusest ja Saaremaa lemmikloomade turvakodust.

Ükski ametnik pole otseselt leidnud, et Niit lemmikloomapidamises millegi vastu rängalt eksiks. Soovitused, mida nad mehele jaganud, on ta ka teostanud.

Süüdistuse nagu kannataks koer alatoitumuse all lükkas ümber nii koera omanik kui Saaremaa Veterinaarkeskuse peaspetsialist Andro Jürisson, kelle sõnul näeb loom välja pigem sale kui kõhn ja tema toitumus on hea.

Põhjus, miks inimestele koer nälginud tundub, võib peremehe arvates tingitud olla nii looma kehaehitusest, kuna ta on kolli- ja hundikoera ristand kui ka karvavahetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles